School
of
arts
gent

graduation
2 0 1 2

kask
conservatorium

HoGent

Bram
Vanderbeke

bachelor interieurvormgeving

“Woven”

  • Een afgesloten persoonlijke werkplek zorgt voor een verhoogde concentratie bij het werk, maar vermindert het sociaal contact. Wanneer deze twee uitgangspunten op een functionele wijze gecombineerd worden, creëren we een werkplek die mensen toelaat geconcentreerd te werken zonder zich af te sluiten.

    Zo probeer ik in mijn laatste jaar interieurvormgeving (Meubel & Design) een bureau, of beter gezegd een uitzonderlijke werkplek te creëren. Een plek die zijn plaats veroverd in de ruimte, en een sterkte objectwaarde bezit, maar tevens een functionele werkplek is die toestaat in contact te blijven met de omgeving. Aan de hand van schetsen, maquettes en het experiment in het atelier, ga ik op zoek naar een aantrekkelijke en functionele vormgeving.

    Als eindresultaat bekom ik een meubel waarbij ik acht houten latten op een zodanige wijze rond een blad buig waardoor ik een bepaalde vaste vorm bekom. Hierbij voorzie ik sleuven tussen de houten latten die enig contact met de omgeving mogelijk maken. Door de latten op een bepaalde wijze aan elkaar te weven bekomen we een geheel die de plekwaarde nog extra benadrukt.

contact

mentoren

  • atelier: Danny Venlet
  • atelier: Dirk van Gogh
  • atelier: Gerd Van Cauteren

Afstudeerwerk

15.06 / 01.07