School
of
arts
gent

graduation
2 0 1 2

kask
conservatorium

HoGent

Frank&Robbert
Robbert&Frank

master multimediale vormgeving

“A Journey into Space”

 • Frank&Robbert ontmoeten elkaar in de middelbare school wanneer ze 15 zijn. Wanneer beiden kiezen voor Multimediale Vormgeving, blijkt al snel dat ze het niet kunnen laten samen dingen te maken. Ondanks hun contrasterende persoonlijkheden delen ze dezelfde fascinaties en dromen. Hun vriendschap is de basis van hun kunst, en kunst neemt het grootste deel van hun leven in beslag.

  Beleef wat je maakt! En gebruik in godsnaam je verbeelding!

  Hun masterjaren worden gekenmerkt door een brede, eclectische waaier aan artistiek werk; een langspeelfilm, prints, installaties en hun eerste theatervoorstelling in samenwerking met Campo.

  Films maken is voor Frank&Robbert een manier om visueel na te denken, het is een werk dat nooit af is. Hierbij putten ze uit de gigantische beeldbank die ze de voorbije jaren opbouwden.

  In de tentoonstelling A Place of Peace and Quiet onderzochten ze wat ‘zoeken’ nog betekent ten tijde van internet, Google en Facebook.

  In het theaterstuk A Journey into Space leiden ze het publiek via een vernieuwende mix van performance en video doorheen hun bevreemdende universum. Denk NASA, rollerskates en tuinkabouters.

  Reach out and touch faith!

contact

mentoren

 • atelier: Johan Grimonprez
 • atelier: Dirk Braeckman
 • theorie: Robrecht Vanderbeeken
 • theorie: Helena Depreester
 • andere: Philippe Van Cauteren

Afstudeerwerk

15.06 / 01.07