Nieuwsbrief
T
F

KASKCINEMA
Bijloke site
Godshuizenlaan
4 Gent

Tue 25.11 - 20:30

Rain Man

Barry Levinson

Roadtrip door Californië met topprestaties van Dustin Hoffman en Tom Cruise

i.s.m. Film-Plateau

Wed 26.11 - 20:30

Four

Joshua Sanchez

Een krachtige film over de zoektocht naar intimiteit tijdens de nacht van the 4th of July

i.s.m. Film Fest Gent

Thu 27.11 - 17:00

Berlin: Die Sinfonie der Großstadt

Walter Ruttmann

De bekendste stadssymfonie live begeleid door Tuur Florizoone

i.s.m. Film-Plateau

Thu 27.11 - 20:30

Želimir Žilnik compilatie kortfilms

Želimir Žilnik

Provocatieve sociale films van Servische filmmaker Želimir Žilnik. In gezelschap van de regisseur!

i.s.m. Courtisane

Sun 30.11 - 10:30

KIDScinema: WILD

Op avontuur in de filmjungle!

i.s.m. Filemon vzw

Tue 02.12 - 20:30

The Man with a Movie Camera

Dziga Vertov

Experimentele documentaire van Dziga Vertov uit en over de Sovjet-Unie

i.s.m. Film-Plateau

Wed 03.12 - 20:30

La Princesa de Francia

Matías Piñeiro

Argentijnse film die zich afspeelt tussen realiteit en drama

i.s.m. Film Fest Gent

Thu 04.12 - 20:30

Mysterious Skin

Gregg Araki

Existentiële conflicten en seksuele onrust met onder andere Joseph Gordon-Levitt

Fri 05.12 - 10:30

Symposium: Beyond Ruttmann and Vertov: Minor City Symphonies

2-daags symposium over stadssymfonieën

i.s.m. Cinematek

i.s.m. UGent

i.s.m. VDFC

Sat 06.12 - 10:00

Symposium: Beyond Ruttmann and Vertov: Minor City Symphonies

2-daags symposium over stadssymfonieën

i.s.m. Cinematek

i.s.m. UGent

i.s.m. VDFC

 • profiel

  De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) herbergt niet enkel een filmopleiding, maar heeft sinds 2011 ook een eigen filmzaal ter beschikking. Deze cinema op de historische Bijlokesite richt zich echter niet enkel op kunststudenten, maar ook op andere filmliefhebbers.

  KASKcinema is een vertoningsplatform voor films die buiten het reguliere circuit vallen. Zo programmeren wij festivalhits die in België geen traditionele distributie vonden, klassiekers en cultfilms, documentaires en animatiewerk, audiovisuele experimenten en kortfilms.  Door een originele en kwalitatieve programmatie willen wij de honger van zowel filmliefhebbers als studenten stillen. Onze doelstelling is om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met filmpareltjes van vroeger en nu, uit alle hoeken van de wereld, van allerhande genres en formaten. We willen jullie, de kijkers, uitdagen en prikkelen met nieuwe stijlen en ideeën.

  Om een eigenzinnige en kwalitatieve programmatie te garanderen werkt KASKcinema samen met verschillende culturele partners zoals Film-Plateau UGent, Film Fest Gent, Courtisane, Filem’on en Democrazy. Bovendien reiken wij vaak een breder kader aan. Dat doen we via lezingen, inleidingen, live muzikale begeleiding en masterclasses waardoor het filmgebeuren een event wordt. Omdat de meeste van onze films bovendien slechts één keer vertoond worden, is ongeveer elke screening een evenement op zich.

  Met KASKcinema willen wij een kwaliteitsmerk voor jong en oud zijn, ongeacht genre of stijl, en wij streven er altijd naar verrassend uit de hoek te komen. In uitstekende technische omstandigheden willen wij het publiek prikkelen met het medium film en audiovisuele werken in al hun glorie op het grote scherm brengen.


  Programmalijnen:

  Dinsdag
  Op dinsdagavond biedt Film-Plateau de canon van film aan. De vakgroepen Communicatiewetenschappen en Theaterwetenschappen van Universiteit Gent staan in voor de programmatie van de filmklassiekers.
  Woensdag
  Onder de noemer One Shot Cinema presenteren KASKcinema en Film Fest Gent een maand lang een hedendaagse film die in België niet gedistribueerd werd. Dit is een platform voor kwaliteitsvolle festivalfilms die geen plaats vinden binnen het reguliere cinemacircuit.
  Donderdag
  Op donderdag programmeert KASKcinema bijzondere fictiefilms, documentaires, animatiefilms, kortfilms of experimenteel werk.

  Naast deze drie vaste weekavonden organiseren wij onder andere KIDScinema op zondagvoormiddag, Filmtonen met stille films die live muzikaal begeleid worden, filmvertoningen op externe locatie, masterclasses en events (bijvoorbeeld Overlast-optredens, premières, double bills, Game Night en Night of the Horror).

  KASKcinema is een initiatief van Forum K vzw en de School of Arts van de Hogeschool Gent. De werking van KASKcinema wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de stad Gent.

 • kids

  KASKcinema is niet enkel voor de “grote mensen”, ook voor de kleintjes worden er filmvertoningen georganiseerd. Elke laatste zondagvoormiddag van de maand (tenzij anders aangekondigd) zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om 10u30 in KASKcinema om filmpareltjes en niet-commerciële kinderfilms te ontdekken. 


  Bij elke vertoning staat er een thema centraal. Het filmprogramma duurt ongeveer 45 minuten en wordt deskundig en met humor begeleid. Voor de inhoudelijke input en inkleding werkt KASKcinema samen met Filemon vzw. Na de film is het KASKcafé open om na te genieten van de film met een koffie, fruitsapje of aperitief.

  Prijs film: 2 euro / kind (-12 jaar), 3 euro / volwassene

  We raden aan om te reserveren om zeker te zijn van je plaats. Voor reservatie stuur een mail met je naam, contactgegevens en het aantal personen naar: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  De thema’s voor KIDScinema in het najaar van 2014

   28 september: Papier

    26 oktober: Best of Filem’on

     30 november: Wild

      28 december: Kerstspecial

     • zaalverhuur

      Ben je op zoek naar een leuke avond- of namiddagvullende activiteit, of zoek je een originele locatie voor jouw uniek evenement?

      KASKcinema, de cinemazaal die deel uitmaakt van het KASK / School of Arts Gent op de Bijloke-site kan gehuurd worden voor lezingen, congressen, presentaties, verjaardagsfeestjes en natuurlijk filmvertoningen. We kunnen hiervoor een filmprogramma op maat samenstellen. Recepties en andere evenementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

      KASKcinema beschikt over 86 plaatsen en is technisch goed uitgerust.
      KASKcinema kan gehuurd worden op momenten dat er geen publieke programmatie is en er geen les in de cinemazaal wordt gegeven.

      Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Brecht Van Elslande (09 267 01 09 – .(JavaScript must be enabled to view this email address) )

     • contact

      KASKcinema
      Godshuizenlaan 4
      9000 Gent
      T: +32 (0)9 267 01 09
      E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

      coördinatie KASKcinema:
      Brecht Van Elslande
      E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
      M: +32 475 79 88 91

      programmatie en communicatie KASKcinema:
      Bert Lesaffer
      E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

      Postadres:
      
KASK – Hogeschool Gent
 t.a.v. KASKcinema

      J. Kluyskensstraat 2
      
BE – 9000 Gent

      Met het openbaar vervoer:
      Vanaf het St-Pietersstation: tram 4 (Coupure/Moscou) – afstapplaats Bijlokehof.
      Vanaf het centrum: tram 4 (Zwijnaardebrug) – afstapplaats Bijlokehof.

      Met de wagen:
      Vanaf E40 / E17: Volg B401 richting Gent / Centrum – Neem afrit 1 (Alle richtingen) – Aan de verkeerslichten links en rechtdoor volgen – St-Lievenslaan – Citadellaan – Ch. De Kerckhovenlaan – Ijzerlaan – Godshuizenlaan (voor de verkeerslichten)

     • tickets

      € 5 (standaard)
      € 3 (studenten, werklozen, 65+, HoGent & UGent personeel, leraren, alumni HoGent & UGent)
      KIDScinema: 2 euro / kind (-12 jaar), 3 euro / volwassene
      groepstarief: 4 tickets kopen = 5de gratis

      Sinds september 2014 kan je ook een abonnement kopen. Met dit pasje kan je een heel jaar lang à volonté naar de reguliere filmvertoningen van KASKcinema komen. Standaardprijs is €60; het reductietarief is €35. Om jullie de berekening te besparen: vanaf 12 voorstellingen doe je een voordeel. Het abonnement is te verkrijgen vóór elke vertoning of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

      Bent u graag 100% zeker van uw plaats? Stuur dan ten laatste een dag voor de screening een mailtje met vermelding van de titel van de film, uw naam en telefoonnummer naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).
      U kan betalen aan de kassa op de avond zelf.
      De gereserveerde plaatsen worden 10 minuten voor de screening terug vrijgegeven.

     • KASKcafé

      Op de Bijlokecampus kan je alle weekdagen van 10u tot 19u in het lunchcafé van KASK terecht. Zowel studenten, docenten als externen zijn er welkom in een rustige en hartelijke sfeer. We serveren iedere middag tussen 12u en 14u30 soep, dagschotels, broodjes en salades. Alle gerechten zijn huisgemaakt op basis van eerlijke en gezonde producten.

      Je kan er kranten lezen, draadloos surfen en eindeloos discussiëren. ’s Avonds kan je er voor en na de film terecht voor een drankje. Het café wordt gerund door Tille Desmet en haar team.
      Contact:  .(JavaScript must be enabled to view this email address)