Nieuwsbrief
T
F

KASKCINEMA
Bijloke site
Godshuizenlaan
4 Gent

geen voorstellingen gepland de komende dagen

 • profiel

  De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) herbergt niet alleen een filmopleiding maar heeft sinds 2011 ook een eigen filmzaal ter beschikking. Deze cinema op de historische Bijlokesite wil studenten maar ook alle andere filmliefhebbers een programma aanbieden dat in het reguliere circuit slechts zelden aan bod komt. Door een originele en kwaliteitsvolle filmselectie te voeren, willen we met KASKcinema de filmhonger van zowel filmliefhebbers als studenten stillen en hen laten kennismaken met filmpareltjes uit alle hoeken van de wereld en van allerhande genres en formaten.  We willen het publiek uitdagen en prikkelen door hen nieuwe makers, genres, stijlen en inzichten te laten ontdekken zodat het nadien zelf verder op zoek gaat…

  KASKcinema tast de grenzen van het medium af. Zeer uiteenlopende genres komen aan bod: van fictie over documentaire en animatie tot de meest experimentele videokunst. Voor het garanderen van een eigenzinnige en kwaliteitsvolle programmatie werkt KASKcinema samen met verschillende culturele partners waaronder Film-Plateau, Filmfestival Gent en Courtisane maar ook andere artistieke organisaties worden betrokken bij haar activiteiten zoals Vooruit, Filemon, DOK, Democrazy, S.M.A.K., …  Bovendien reikt KASKcinema de bezoeker een breder kader aan via lezingen, inleidingen en masterclasses waardoor het filmgebeuren an sich een meerwaarde krijgt.

  Met KASKcinema willen we een kwaliteitsmerk zijn voor jong en oud, ongeacht genre of stijl en streven we er naar altijd verrassend uit de hoek te komen. We willen het publiek prikkelen door het medium film als een volwaardige 7de kunstvorm te benaderen en films laten schitteren, in al hun glorie.

  Programmalijnen

  Op dinsdagavond biedt Film-Plateau de canon van film aan, waarbij filmklassiekers worden vertoond die geprogrammeerd worden door de vakgroepen Communicatiewetenschappen en Theaterwetenschappen van Universiteit Gent. Op woensdagavond presenteren KASKcinema en Filmfestival Gent het programma One Shot Cinema waarin hedendaagse, niet gedistribueerde films in België worden vertoond. Een platform voor kwaliteitsvolle festivalfilms die geen plaats vinden binnen het reguliere cinemacircuit. Op donderdag programmeert KASKcinema bijzondere langspeelfilms, middellange en kortfilms, documentaires, animatiefilms  of experimentele films steeds geclusterd rond een thema of in een bepaald traject. Nu eens wordt het oeuvre van één maker belicht, dan weer staat een specifieke thematiek centraal. In de programmatie komen een aantal thematische clusters steeds terug: DOX +, Uploaders, Figures of Dissent, AMOK, …
  Naast de drie vaste weekavonden organiseren we de maandelijkse KIDS@KASKcinema op zondagvoormiddag, de FILMTONEN reeks met gratis stille films die live muzikaal begeleid worden, losse vertoningen of events in KASKcinema (OVERLAST optredens, premières van jonge filmmakers), filmvertoningen op externe locatie, masterclasses, etc.

  KASKcinema is een initiatief van Forum K vzw en de School of Arts van de Hogeschool Gent. De werking van KASKcinema wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de stad Gent.

 • kids

  KASKcinema is niet enkel voor de “grote mensen”, ook voor de kleintjes worden er filmvertoningen georganiseerd. Elke laatste zondagvoormiddag van de maand (tenzij anders aangekondigd) zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om 10u30 in KASKcinema om filmpareltjes en niet-commerciële kinderfilms te ontdekken. 


  Bij elke vertoning staat er een thema centraal. Het filmprogramma duurt ongeveer 45 minuten en wordt deskundig en met humor begeleid. Voor de inhoudelijke input en inkleding werkt KASKcinema samen met Filemon vzw. Na de film is het KASKcafé open om na te genieten van de film met een koffie, fruitsapje of aperitief.

  Prijs film: 2 euro / kind (-12 jaar), 3 euro / volwassene

  We raden aan om te reserveren om zeker te zijn van je plaats. Voor reservatie stuur een mail met je naam, contactgegevens en het aantal personen naar: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  De thema’s voor KIDScinema in het voorjaar van 2014

   26 januari: Muziek

    23 februari: Liefde en vriendschap

     30 maart: Acrobaten

      27 april: Aprilvissen

       25 mei : Aan zee

      • zaalverhuur

       Ben je op zoek naar een leuke avond- of namiddagvullende activiteit, of zoek je een originele locatie voor jouw uniek evenement?

       KASKcinema, de cinemazaal die deel uitmaakt van het KASK / School of Arts Gent op de Bijloke-site kan gehuurd worden voor lezingen, congressen, presentaties, verjaardagsfeestjes en natuurlijk filmvertoningen. We kunnen hiervoor een filmprogramma op maat samenstellen. Recepties en andere evenementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

       KASKcinema beschikt over 86 plaatsen en is technisch goed uitgerust.
       KASKcinema kan gehuurd worden op momenten dat er geen publieke programmatie is en er geen les in de cinemazaal wordt gegeven.

       Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Brecht Van Elslande (09 267 01 09 – .(JavaScript must be enabled to view this email address) )

      • contact

       KASKcinema
       Godshuizenlaan 4
       9000 Gent
       T: +32 (0)9 267 01 09
       E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

       coördinatie KASKcinema:
       Brecht Van Elslande
       E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
       M: +32 475 79 88 91

       programmatie en communicatie KASKcinema:
       Bert Lesaffer
       E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

       Postadres:
       
KASK – Hogeschool Gent
 t.a.v. KASKcinema

       J. Kluyskensstraat 2
       
BE – 9000 Gent

       Met het openbaar vervoer:
       Vanaf het St-Pietersstation: tram 4 (Coupure/Moscou) – afstapplaats Bijlokehof.
       Vanaf het centrum: tram 4 (Zwijnaardebrug) – afstapplaats Bijlokehof.

       Met de wagen:
       Vanaf E40 / E17: Volg B401 richting Gent / Centrum – Neem afrit 1 (Alle richtingen) – Aan de verkeerslichten links en rechtdoor volgen – St-Lievenslaan – Citadellaan – Ch. De Kerckhovenlaan – Ijzerlaan – Godshuizenlaan (voor de verkeerslichten)

      • tickets

       € 5 (standaard)
       € 3 (studenten, werklozen, 65+, HoGent & UGent personeel, alumni HoGent & UGent)
       Kids@KASKcinema: 2 euro / kind (-12 jaar), 3 euro / volwassene
       groepstarief: 4 tickets kopen = 5de gratis

       Bent u graag 100% zeker van uw plaats? Stuur dan ten laatste een dag voor de screening een mailtje met vermelding van de titel van de film, uw naam en telefoonnummer naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).
       U kan betalen aan de kassa op de avond zelf.
       De gereserveerde plaatsen worden 10 minuten voor de screening terug vrijgegeven.

      • KASKcafé

       Op de Bijlokecampus kan je alle weekdagen van 10u tot 19u in het lunchcafé van KASK terecht. Zowel studenten, docenten als externen zijn er welkom in een rustige en hartelijke sfeer. We serveren iedere middag tussen 12u en 14u30 soep, dagschotels, broodjes en salades. Alle gerechten zijn huisgemaakt op basis van eerlijke en gezonde producten.

       Je kan er kranten lezen, draadloos surfen en eindeloos discussiëren. ’s Avonds kan je er voor en na de film terecht voor een drankje. Het café wordt gerund door Tille Desmet en haar team.
       Contact:  .(JavaScript must be enabled to view this email address)